Призрачен миньорски град в Калифорния е купен за $1.4 млн.

Новият собственик иска да го превърне в място за специални събития, като запази историческата му стойност

Призрачен миньорски град в Калифорния е купен за $1.4 млн.
968 ~ 2 мин. четене
Малко повече от месец, след като призрачният град от 19-и век в Калифорния, наречен Серо Гордо, излезе на пазара, бе купен от предприемача Брент Ъндъруд за 1.4 млн. долара. Новината съобщи агентът по недвижими имоти Джейк Расмусън, който води продажбата, предава CNN. Исканата цена бе 925 хил. долара.

Продажбата е приключила на 13-и юли, петък - "в истинския стил на един призрачен град", коментира Расмусън.

Били са получени около 10 оферти, но била предпочетена тази на предприемача Ъндъруд, който е собственик на хостел в Остин, тексас, наречен HK Austin. Неговата идея е да използва историческата стойност на Серо Гордо и да го превърне в туристическа атракция.

Градчето е основано като минно селище в разгара на златната треска - през 1866 г. и до 1957 г. мината работи, като произвежда сребърна, оловна и цинкова руда. Градът е бил най-големият производител на сребро и олово в Калифорния, но е изоставен, след като мината спира работа.

Ъндъруд разказва, че заедно с партньора му Джон Биър търсели атрактивни локации в САЩ, които да превърнат в уникална дестинация. Когато видял обявата за продажба на Серо Гордо знаел, че това е мястото.

Сега, след като вече е купил мястото, той споделя, че планира да реновира част от изоставените 22 сгради, така че да станат приятно и комфортно място за престой.  Това включва и инсталирането на WiFi към имота от 19-и век.

Новият собственик има амбицията да превърне мястото в предпочитано за хора, които имат нужда от откъсване от натовареното ежедневие, и иска тук да се провеждат музикални събития, фотосесии, кино прожекции и други специални събития.
Подкрепи Economic.bg