Призрачен миньорски град в Калифорния обявен за продажба

Сега излезлият от Дивия Запад град е туристическа атракция

Призрачен миньорски град в Калифорния обявен за продажба

Снимка: Wikipedia

Защо да си купите къща, когато можете да си купите цял град?

Един призрачен град от 19-и век в Калифорния, който включва изоставен хотел, църква и бунгало, излезе на пазара наскоро. Серо Гордо (Cerro Gordo, което означава "дебел хълм"), се намира на юг от Сиера Невада на повече от 300 акра земя. 

Изоставеният миньорски град е частна семейна собственост в в продължение на десетилетия и в момента е туристическа атракция, но сега собствениците му смятат, че е подходящият момент да го продадат, разказва CNN.

Цената за Cerro Gordo е $925 000 и за продажбата му специално е създаден уеб сайт - ghosttownforsale.com.
Вече имаразлични идеи в какво може да бъде превърнат изоставеният град. Те варират от превръщането на Cerro Gordo в тематичен парк до преобразяването му в град на марихуаната.

"Доста хора искат да го купят, за да запазят историята", казва агентът по продажбата на недвижимия имот.

Градчето е основано като минно селище през 1866 г., а минни операции се извършват до 1957 г. Тук се произвеждат висококачествени сребърна, оловна и цинкова руда. Навремето градът е бил най-големият производител на сребро и олово в Калифорния.

"В разцвета на града тук е ставало средно по едно убийство седмично - казва агентът Джейк Расмусън. - Той наистина е част от Дивия запад".

След падането на цените на оловото и среброто, както и след разрушителен пожар, добивът тук значително намалява , а после Серо Гордо е изоставен и се превръща в призрачен град. 

Сега тук има около 22 сгради. Днес градът може да бъде посетен и разгледан в туристически турове, но изисква посетителите да се движат по осем мили стръмен и тесен черен път.
Коментари: 0