Производителят на китари Gibson пред банкрут

Компанията има затруднения в изплащането на дълговете си

Производителят на китари Gibson пред банкрут
2222 ~ 1 мин. четене
Популярната компания за китари Gibson (Гибсън)  е на ръба на фалита, съобщава CNBC. Компанията, чиито модели Les Paul и SG са използвани от поколения музиканти, включително звезди като Слаш, Боб Марли и Карлос Сантана, е създадена преди повече от 100 години в Мичиган.

Главният финансов директор на Gibson Бил Лорънс напусна наскоро фирмата, малоко преди да бъдат пуснати пакет книжа на компанията на стойност 375 млн. долара, според информация на Nashville Post по-рано този месец. Той е работил в компанията малко повече от година.

Gibson, която има годишни приходи над 1 млрд. долара, има и 145 млн. долара банкови заеми, които ще бъдат дължими веднага, ако тези книжа не бъдат рефинансирани до средата на юли, се казва в доклада.

Главният изпълнителен директор Хенри Джъзкевич е в надпревара с времето, за да реши дали да размени дълга на компанията, да се опита да го изплати, използвайки собствения капитал, или да се опита да обяви компанията в несъстоятелност.

Американската компания е наела инвестиционна банка Jeffries, за да помогне с текущото финансово състояние.

Само преди няколко дни - в четвъртък, от Gibsonи злязоха с изявление, че текуща стратегия за рационализация ще помогне скоро да се отчетат "най-добрите финансови резултати, които компанията е имала в историята си през следващата година". В него също така се казва, че фирмата ще може да изплати целия си дълг в рамките на седем години.
Подкрепи Economic.bg