Протести блокираха основни пътища в страната

В няколко града бяха организирани автошествия

Протести блокираха основни пътища в страната
Протести в няколко града в страната се проведоха днес. В София се проведе протест за свободата на вероизповеданията у нас. Недоволни граждани се събраха пред Народното събрание и поискаха промени в готвените текстове в едноименния закон, които според протестиращите дискриминират малките вероизповедания в страната. 

Близо два часа автошествие блокира магистрала "Хемус" край Шумен. Гражданите изразиха недоволството си срещу високите данъци и поискаха реформа в здравеопазването и съдебната власт, както и оставката на правителството. 

В Благоевград протестът започна от Югозападния университет и продължи с шествие в града. Органите на реда затвориха всички изходи към главен път Е79 и те не успяха да излязат извън пределите на града. Част от автомобилите стигнаха до Железница, но полицията не допусна затваряне на пътя.

Протест имаше и непосредствено до границата, но блокада на ГКПП Кулата не бе допусната от жандармерия и автомобилите се насочиха към Сандански, но и там полицията не позволи затваряне на Е79.

В Сливен също премина протестно шествие през града и се отправи към пътен възел Петолъчката, където движението бе блокирано за около час и половина, съобщава Нова тв. Гражданите настояваха за вдигане на доходите и подобряване на стандарта на живот.

В Бургас недоволството бе насочено срещу високите цени на горивата, както и срещу социалната политика на държавата. Протестиращите се отказаха да блокират магистрала "Тракия" и поема автошествие по улиците на града. 

Жителите на Враца изразиха несъгласието си с действащата в момента система и поискаха промяна. Шествието им прекоси два пъти целия град. 
Коментари: 0