И Mitsubishi ще отстрани Карлос Гон от управлението си

Миналата седмица от Nissan го отстрани от председателството място в Борда на директорите

И Mitsubishi ще отстрани Карлос Гон от управлението си

Карлос Гон (вляво) и главният изпълнителен директор на Mitsubishi Motors Осаму Масуко

Снимка: БТА

Съветът на директорите на Mitsubishi Motors ще се събере в понеделник, за да отстрани Карлос Гон като председател на Борда. Миналата седмица Гон бе арестуван заради предполагаеми финансови измами, а веднага след това Nissan – другият партньор в алианса Nissan-Renault-Mitsubishi, също го отстрани.

CNCB припомня, че Гон е човекът, който успя да стабилизира Mitsubishi, след като през 2016 г. компанията бе разтърсена от скандал с измами.

По-късно тази седмица трите компании, формиращи алианса, ще се срещнат, за да решат как да действат, така че да го защитят от разрастващия се скандал след ареста на Гон.

Засега Renault отказва да отстрани Гон от поста на председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на компанията. Самият Гон отрича обвиненият.

И докато трите компании в алианса подчертаха, че операциите и бизнесът им вървят нормално, Nissan отложи старта на своя високопроизводителен електрически автомобил Leaf, „за да гарантира, че този важен продукт ще може да получи покритието, което заслужава“, каза говорител на Nissan.
Коментари: 0