Петролът се срина след лошите данни за Германия и Китай

Петролът се срина след лошите данни за Германия и Китай

Снимка: Pixabay

880 ~ 1 мин. четене
Петролните фючърси поевтиняват с над 4% по времена търговията в сряда, тъй като и инвеститорите на стоковите борси реагираха негативно на днешните слаби данни от Китай и Германия, които подновиха страховете от предстояща глобална икономическа рецесия и респективно от по-слабо потребление на "черното злато".

Солидният трус на пазарите на акции на Уолстрийт допринася за днешното рязко поевтиняване на петрола, като важната енергийна суровина заличи почти напълно вчерашното си силно възходящо движение.

Междувременно Енергийната информационна администрация на САЩ (EIA) отчете нарастване на американските складови петролни запаси за втората поредна седмица, което е в допълнителна подкрепа за силното поевтинява на фючърсите на "черното злато". Според EIA складовите запаси на петрол са нараснали с 1.6 млн. барела през седмицата до 9-и август след тяхно увеличение с 2.4 млн. барела и седмица по-рано, докато очаквания на финансовите пазари бяха за понижение с 2.7 млн. барела.

Всичко това допринася за спад на фючърсите на американския лек суров петрол с доставка през септември с цели 4.62% до 54.50 долара за барел и на фючърсите на петрола сорт Брент с доставка през октомври - с 4.45% до 58.60 долара за барел.

Този силен спад е факт само ден, след като вчерашните подновени надежди за прогрес в търговските преговори между Китай и САЩ и силният ръст на акциите на Уолстрийт доведоха до ръст на фючърсите на американския лек суров петрол с 3.6% до 56,73 долара за барел и на петрола Брент - с 4.7% до 61.30 долара за барел.


Подкрепи Economic.bg