Пулев срещу Кличко в битка за боксовия трон

Залог са четирите световни пояса на украинеца

Пулев срещу Кличко в битка за боксовия трон

Снимка: craveonline.com

Автор: Стилиян Гребеничарски

Кубрат Пулев ще се изправи срещу украинеца Владимир Кличко днес в битка за световния боксов трон в тежка категория. Залогът е огромен - всички възможни четири пояса за световни титли на Кличко - IBF, IBO, WBO и WBA.

Двубоят трябва да започне около 23:30 ч. българско време и може да бъде проследен пряко в ефира на Нова телевизия, чието студио започва половин час по-рано. Срещата ще бъде излъчена и от медийния гигант HBO. Двамата боксьори ще се изправят един срещу друг в препълнената 16-хилядна зала O2 World Arena в Хамбург, Германия.


Срещата бе чакана от Пулев над две години, отлагана и съпровождана с характерните за най-високото ниво на професионалния бокс словесни нападки. Вчера Кличко и Пулев преминаха през кантара, който отреди лек превес за българина - 111 кг. 584 гр. срещу 111 кг. 130 гр. за украинеца. Въпреки разменените остри думи напоследък, двамата символично си стиснаха ръцете по време събитието.


Световните къщи за залози дават сериозно предимство за Кличко, отреждайки коефициенти за негова победа между 1,15 и 1,30, докато триумф за Кобрата се оценява между 3,40 и 5,20.


Владимир Кличко доминира в тежката категория на световния бокс през последните 10 години, в които няма загуба. След като на 14 октомври 2000 печели WBO титлата срещу Крис Бърд, той успява да събере всички налични пояси в категорията. Последният от тях (WBA) е завоюван през 2011 г. от Дейвид Хейн. Роденият на 25 март 1976 г. Кличко е висок 198 см и досега в кариерата си има 62 победи (52 с нокаут) и само 3 загуби. Той е носител на златен олимпийски медал в свръхтежка категория на аматьорския бокс от Атланта 1996 г.

Кубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София. Носител е на Интернационалната титла на IBF в тежка категория след победа над Травис Уолкър през 2011 г. През 2012 г. печели и европейската титла в тежка категория на Европейския боксов съюз. На професионалния ринг Кобрата е непобеден досега. Има 20 победи, 11 от които с нокаут.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Коментари: 0