Путин: \"Борбата с корупцията – това не е шоу\"

Руският президент предложи удължаване на съществуващите мерки за насърчаване на IT-компаниите

Путин: \

„Борбата с корупцията – това не е шоу. Тя изисква сериозност и отговорност. Само тогава тя ще бъде подкрепена от обществеността”, това заяви руският президент Владимир Путин по време на годишното си обръщение към Федералното събрание. Тази част от изявлението на Путин бе свързана със скорошното задържане на министъра на икономиката на Русия Алексей Улюкаев, който бе обвинен във взимане на подкуп.

По думите му болшинството от държавните служители са честни и достойни хора, които работят за доброто на страната. Нищо не може да прикрие недобросъвестните служители, добави руският президент. Путин коментира, че до решението на съда никой няма право да присъжда някой за виновен или невинен. „Превърнахме в практика вдигането на шум около т. нар. резонансни случаи. "

Владимир Путин не пропусна да коментира и икономиката на Русия, която дълго време е в рецесия. По думите му е необходимо да се стимулира кредитирането на реалния сектор. Въпросът е какви методи да се използват за това. „Банковата система се почиства от фирми, които нарушават закона и подобряването на банковия сектор продължава. Това е една добра основа за бързото възстановяване на икономиката и развитието на реалния сектор”.

Според Путин информационните технологии трябва да станат един от водещите отрасли в руската икономика. Той предложи удължаване на съществуващите мерки за насърчаване на IT-компаниите до 2023 г., сред които и по-ниските осигурителни вноски.

Коментари: 0