Путин: Дано Байдън бъде по-малко импулсивен от Тръмп

Руския президент похвали управлението на Доналд Тръмп, определяйки го като „талантлив човек“

Путин: Дано Байдън бъде по-малко импулсивен от Тръмп

Снимка: БТА

892 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява американският му колега Джо Байдън да бъде по-малко импулсивен от своя предшественик Доналд Тръмп, в специално интервю пред NBC News. Руският президент похвали Тръмп за неговото управление, но добави, че очаква по-малко прибързани решения основани на импулси от Байдън.

Путин заяви, че настоящият президент на САЩ е „човек в кариерата, който е прекарал цялото си пълнолетие в политиката“, което е добър знак.

„Тръмп е необикновен индивид и талантлив човек. Той е колоритна личност, която може да я харесвате или не“, заяви Путин.

Пред NBC той отвърна на описанието на Байдън за него като „убиец“, във връзка със задържания руски опозиционен политик, юрист и обществен активист Алексей Навални, който се смята, че е отровен от службите за сигурност на Русия, определяйки го като „холивудски мачо“.

„Свикнах с атаки от всякакъв ъгъл и от всякакви области. Нищо от това не ме изненадва“, казва Путин.

Руският президент многократно отхвърли обвиненията, че неговите служби за сигурност са се опитали да убият Навални, отравяйки го, преди връщането му в Русия, за да излежи присъдата си от 3 години и половина по обвинение от 2014 г. в присвояване на 26 милиона рубли (тогава към 360 000 евро), в ущърб на руската дъщерна компания на френската козметична компания Yves Rocher.

Интервюто на Владимир Путин идва само дни преди официалната му среща с Джо Байдън в Женева.

От американската администрация обявиха, че на срещата Байдън ще обхване „пълен набор от неотложни въпроси“ по време на срещата в Женева - включително контрол на оръжията, изменението на климата, участие на руските военни в Украйна, кибер хакерството и задържането на Навални.

Преди да замине за срещата на Г-7 Байдън предупреди Русия, че е изправена пред „силни и значими“ последици, ако се ангажира с „вредни дейности“.

Подкрепи Economic.bg