„Работата ми е да ви запазя живи“

Бойко Борисов, министър-председател на Република България

Цитат на деня:

„Работата ми е да ви запазя живи“

Снимка: Economic.bg/Архив

3533 ~ 2 мин. четене

„Работата ми е да ви запазя живи“. 

Това повтори няколко пъти министър-председателят Бойко Борисов по време на днешната си проверка на строежа на автомагистрала „Струма“ и тунел „Железница“.

„Ще започвам и ще свършвам с едно и също – спасихме ви от мигрантска криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Колкото и да ни мразят за това. На никой не му е приятно да си стои вкъщи. Всички производства, които могат да работя, работят. Тези, които не могат, ще ги компенсираме. Задачата ми е да ви опазя живи. Питах и аз доктора кога ще хвърля патерицата – той ми каза: „Точно на 31-вия ден“. Така премиерът описа ситуацията, в която се намира България в момента.

Той заяви, че много други лидери са се правили „на бабаити“ и са подценявали вируса. „Грипче. Ама сега хилядите трупове ги слагат в найлонови чували, няма къде да ги погребат. „Сингапур за ден има толкова болни, колкото България от началото“, отбеляза Борисов.

„Всички са с маски, каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините. Всичко ще мине добре”, заяви премиерът. „Тази магистрала трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция, винаги ще го напомням”, каза Бойко Борисов. „Ако беше лесно другите щяха да са го направили“, добави той.

На въпрос от журналистите, свързан с предстоящите великденски празници и заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев всички пазари да останат затворени между 17-19 април, Борисов каза: „Хайде бе....чакали са Великден да си продадат стоката. Да са гъвкави! Затова министърът на здравеопазването си промени заповедта и пазарите ще са отворени и в четвъртък, и в понеделник. Тогава да си направят пазарите. На разпети петък всички почиват, само такива като нас работят. Събота и неделя всички по домовете си!“, нареди Борисов.

Подкрепи Economic.bg