Ръководителят на Лукойл обяви приоритетите на компанията

Днес е годишната среща на акционерите на фирмата

Ръководителят на Лукойл обяви приоритетите на компанията

Приоритетите на "Лукойл" ще бъдат насочени в производството на петрол в Каспийско море, Коми, Ирак, Иран и Мексико, заяви президентът на компанията, Вагит Алекперов на Общото годишно събрание на акционерите на компанията днес.

"Имаме всички възможности да развиваме проекти в upstream. Приоритетни за нас ще бъдат проектите с преференциален данъчен режим" - каза Алекперов. Сред тези региони той обяви Каспийско море, Република Коми и Ирак.

"Обещаващите региони - това е огромното поле на Иран и Мексико", - добави главата на компанията.

"Лукойл" се класира на трето място в света по отношение на нетната печалба сред частните петролни компании, каза още по време на срещата ръководителят на компанията Вагит Алекперов.

Припомняме, че нетната печалба на "Лукойл" за 2015 г. е в размер на 291.135 милиарда рубли, чистата печалба - 452 милиарда рубли.

Годишната среща на акционерите на "Лукойл" се провежда днес в Перм. В района на Перм е една от рафинериите на "Лукойл ". Там компанията осигурява 20% от приходите в регионалния бюджет. На срещата участват над 2000 акционери, притежаващи 68,77% от общия брой акции. Акционерите са поканени да одобрят годишния доклад и финансовия отчет за 2015 г.

Коментари: 0