Разкриха къде ще е новият кампус на Apple

Очаква се там да бъдат открити до 10 000 нови работни места

Разкриха къде ще е новият кампус на Apple
1192 ~ 1 мин. четене
По-рано тази година Apple обяви, че планира да построи нов кампус в САЩ за хиляди нови служители. 
И все по-вероятно изглежда този нов кампус на Apple да бъде в Кари, Северна Каролина, близо до Университета Дюк, където няколко висши ръководители на Apple са учили, пише "Бизнесинсайдър".

В сряда новинарският сайт WRAL съобщи, че според сигурни източници решението вече е взето и че единственото препятствие пред щата Северна Каролина е да одобри пакет от данъчни стимули, за да спечели инвестицията от Apple на стойност 1,5 млрд. долара.

Източниците казват още, че официалното обявяване на новината е предвидено за началото на юни, но добавят, че все още има вероятност сделката да не бъде осъществена.

Северна Каролина за пръв път бе обявена като възможно място за новия кампус на Apple във вторник. А "Вашингтон пост" съобщи, че властите на Вирджиния също са имали разговори с Apple за изграждане на кампуса.

Пакетът от стимули, според WRAL, може да включва разпоредби, които предоставят на Apple до 90% отстъпка от данъците в замяна на разкриването на 3000 до 10 000 работни места и намаления на имотния данък за срок до 30 години.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук беше в региона, за да изнесе реч в университета "Дюк" в неделя и се е срещнал с губернатора Рой Купър, съобщава още WRAL.
Коментари: 0