Речта на Тръмп надмина рекордите в Twitter

Това е третото най-продължително изказване на американски президент пред Конгреса

Речта на Тръмп надмина рекордите в Twitter

Снимка: БТА

472 ~ 1 мин. четене

Речта на президента Доналд Тръмп към Конгреса на САЩ „За състоянието на съюза“ стана най-обсъжданата реч на американски държавен глава в историята на социалната мрежа Twitter.

Според данните по време на изказването на Тръмп потребителите на Twitter са изпратили около 4.5 млн. съобщения с хаштагове, насочени към речта му. Миналата година, отново по време на аналогична реч на държавния глава към конгресмените, имаше 3 млн. такива twitta-а. Най-ретуитвана беше връзката, която самият президент публикува #SOTU, с която приканваше хората да го гледат на живо. 

Най-популярните теми за потребителите бяха предложенията на Тръмп за миграционната реформа, престъпната група MS-13 и националния химн на САЩ. Най-обсъждани бяха Тръмп и неговата съпруга Мелания, президентът на САЩ Барак Обама (2009-2017г.), председател на Камара на представителите на САЩ Пол Райън, както и лидерът на демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси.

Тръмп прекара малко повече от 1 час и 20 минути, за да прегледа първата година от управлението си, включително и широкото намаляване на данъците. Поглеждайки напред, той призова Конгреса да заеме останалата част от дневния си ред по политиките, свързани с имиграцията и националната сигурност.

Резултатът е третата най-дълга реч пред Конгреса за в съвременната история на САЩ. По-дълго от послание към Конгреса на САЩ имаше са американският президент Бил Клинтън през 1995 г., когато речта му продължи 1 час и 24 минути, и през 2000 г., когато той говори 1 час и 28 минути.

Коментари: 0