Тръмп получи освирквания в Конгреса

Това беше единственият път по време на обръщението му, когато опозицията му се присмя

Тръмп получи освирквания в Конгреса

Снимка: БТА

Една тема от речта „За състоянието на съюза“ на американския президент Доналд Тръмп успя да му навлече освирквания от страна на опозиционната Демократическа партия, отбелязва Business Insider. Най-малко един член на Конгреса пък викаше: „Това не е вярно“.

Държавният глава си навлече освиркванията, когато представи своите предложени ограничения спрямо законната миграция към САЩ. След като описа първите два „стълба“ от своето предложение за миграцията, които включват предлагане на начин за получаване на гражданство на близо 1.8 млн. имигранти и изграждане на масивна стена по южната граница на САЩ с Мексико, съчетано с увеличаване на финансирането за граничната сигурност, Тръмп заговори за особено спорните ограничения по отношение на законната имиграция към страната.

„Третият стълб слага край на лотарията за виза – програма, която произволно дава зелени карти, без да обръща внимание на уменията, заслугите или на сигурността на хората ни“, каза Тръмп. „Време е да започнем да преминаваме към имиграционна система, основана на заслуги – такава, която приема хора, които са квалифицирани, които искат да работят, които ще допринесат за нашето общество и които ще обичат и уважават нашата страна“, добави американският президент.

Тръмп обясни, че реформите са нужни поради причини, засягащи икономиката и сигурността. Той обвърза две скорошни терористични атаки в Ню Йорк с лотарията за визи и програмата за събиране на семейства. „Време е да реформираме тези остарели имиграционни правила и най-после да пренесем имиграционната ни система в XXІ в.“, каза президентът.

От Демократическата партия бързо го освиркаха. Това беше единственият път по време на обръщението му, когато опозицията му се присмя.

Спорните предложения на Тръмп по отношение на имигрантите са силно критикувани както от левия, така и от десния политически спектър.

Коментари: 0