Ремонтът на виадукт „Звездица“ започва с над година закъснение

Срокът за изпълнение е 200 дни

Ремонтът на виадукт „Звездица“ започва с над година закъснение

Снимка: Pixabay

4964 ~ 1 мин. четене
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) подписа договор за ремонт на виадукт „Звездица“ при 2-ри км на магистрала „Черно море“, който се намира в района на Варна.  Ремонтът идва с над година закъснение, след като през юни 2016 г. тогавашният министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обеща ремонтните дейности по виадукта да започнат до края на годината. 

Проектът е за близо 3 млн. лв., а срокът за изпълнение - 200 дни. Ремонтните дейности ще стартират при благоприятни метеорологични условия до края на месец февруари, съобщават от АПИ.

Обществената поръчка за ремонт на съоръжението бе отворена в началото на април 2016 г., на която се явиха 7 фирми. Техните оферти бяха отворени на 7 юни 2016 г., след което три от компаниите бяха отстранени.  На 9 май 2017 г. на ново бяха отворени ценовите оферти за избор на изпълнител на останалите 4 фирми.

Поръчката бе спечелена от „ОРС-Инфраструктура“ ООД, а стойността на договора 2.9 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор ще се осъществява от „Пътинвест-инженеринг“ АД с договор на стойност 122 496 лв. с ДДС.

Основният ремонт на виадукта включва премахване на всички пластове на настилката, изграждане на ново асфалтобетонно покритие, хидроизолация, уширение на тротоарите, подмяна на дилатационните фуги, поставяне на предпазна решетка в разделителната ивица, подмяна на ограничителните системи и отводнителната система.
Подкрепи Economic.bg