Ремонтират 26 софийски детски градини и училища с 50 млн. лв.

Обществената поръчка на 13 нови трамвайни мотриси вече е обявена

Ремонтират 26 софийски детски градини и училища с 50 млн. лв.
4457 ~ 1 мин. четене

През следващите три години ще бъдат реновирани 26 детски градини и училища в районите Илинден, Връбница, Надежда, Красна поляна и Средец. Финансирането на дейностите е по проект на направление "Инвестиции и строителство" в Столична община по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020".

Европейското финансиране е в размер общо над 50 млн. лв. За началото на ремонтите през т.г. са предвидени 15 млн. лв. Той предвижда в следващите три години да бъде извършен основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на учебни заведения, съобщи във фейсбук профила си зам. кметът на Столична община Данчо Барбалов.

В сградите, в които ще започне реконструкция се помещават 10 общински детски градини и 16 училища, между които 9 Френска езикова гимназия, 140 СОУ, 57 Спортно училище и 147 основно училище и др.

Предстои проектът да бъде представен на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Предстои обявяване на обществена поръчка за строителните работи.

Сред другите големи проекти от капиталовата програма на Столична община през тази година е продължаващата модернизация на градския транспорт. Поръчката на 13 нови трамвайни мотриси вече е обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки. Част от проекта за Интегриран градски транспорт са и рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. "Борис III" от ж.к. Павлово до пл. "Македония", както и по ул. "Каменоделска" от моста "Изида" до ухо "Орландовци".

Подкрепи Economic.bg