Revolut пуска услугата Group Vaults

Съвместните трезори предоставят нов начин за спестяване

Revolut пуска услугата Group Vaults

Водещият британски финтех Revolut обяви днес пускането на Group Vaults (“съвместни трезори”), които позволяват да се спестява от редовни плащания. Revolut автоматично закръгля платената сума до най-близкото цяло число и така рестото отива в трезора на клиента. Потребителите също така могат да направят еднократна вноска или пък да добавят повтарящо се плащане, което прави услугата изключително удобна за спестяване на пари за почивка, подарък или покриване на битови разходи.

Допълнителната гъвкавост на съвместните трезори означава, че ако членовете искат да пестят повече или по-малко, те могат по всяко време да настроят трезора така, че да отговаря на техните нужди. Спестените пари мога да бъдат мигновено изтеглени по всяко време.

От пускането на индивидуалните трезори през април 2018 г. са създадени над 1 млн. такива, като те са дали възможност на потребителите да спестят над 160 млн. лева за този период. Ежедневно се създават около 3 000 нови трезора, а основните причини за спестяване са почивка и покупка на техника.  Най-популярните валути за спестяване са евро (EUR), лири стерлинги (GBP), полски злоти (PLN), швейцарски франкове (CHF) и Bitcoin (BTC).

„Съвместният трезор е спестовният еквивалент на груповия чат - лесен за създаване, лесен за присъединяване, лесен за напускане и лесен за затваряне. Това допълнително спомага за управлението на личните финанси и се радваме, че можем да предоставим тази възможност на потребителите ни", каза Ед Купър, ръководител на отдел Mobile в Revolut.

Revolut се стреми да затвърди лидерската си позиция сред водещите финтек компании с пускането на редица дългоочаквани продукти, включително платформа за търговия без комисионна, робосъветник, специализирано приложение за най-младите потребители, както и стартирането на Apple Pay и Google Pay.

В допълнение към предстоящите продуктови пускания Revolut ще стъпи на ключови световни пазари през следващите няколко месеца, като започне със САЩ, Канада, Сингапур, Япония, Австралия и Нова Зеландия. Очаква се Revolut да започне бизнес операции в тези държави още през 2019 г., като вече има над 190 000 клиенти, които са се присъединили към списъците с чакащи.

Коментари: 0