Revolut се насочва към Азия

Финтех компанията днес официално стартира бизнес операции в Сингапур

Revolut се насочва към Азия

Водещият британски финтех Revolut днес официално стартира услугите си в Сингапур, където компанията вече има 30 000 потребители. Те ще могат да харчат в чужбина в над 150 валути по реалния междубанков курс, както и да изтеглят до 350 долара всеки месец от международни банкомати, а премиум картодържателите до 700 долара. 

Също така потребителите могат да превеждат пари в чужбина по реалния валутен курс и без скрити такси. Жителите на Сингапур могат да обменят 14 валути в приложението, сред които сингапурски долар, щатски долари, британски лири, евро и австралийски долар. През следващите месеци се очаква компанията да пусне още 14 валути, включително индийски рубли, филипински песо и малайзийски ринггит. Клиентите на Revolut безплатно ще могат да изпращат и да искат пари от клиенти на компанията в други страни по света. 

„Средно жителите на Сингапур пътуват около седем пъти годишно и в същото време те превеждат до 7 милиарда долара в чужбина. В по-голямата си част това са обикновени, трудолюбиви хора, които не знаят, че техните съществуващи доставчици им налагат такси до пет процента “, каза Еди Лий, ръководител на операциите за Азия-Тихия океан в Revolut.

През 2018 г. Revolut създаде своя Aзиатско-тихоокеански център в Сингапур, където за финтех компанията към момента работят двадесет души. Revolut планира да утрои броя на служителите си в Сингапур през следващите месеци.

Освен в Сингапур, Revolut понастоящем се предлага в Европа и Австралия, като плановете на компанията са да стартират в САЩ и Канада по-късно тази година.

Коментари: 0