Роботът Асимо порита футбол и с Меркел

Германският канцлер призова за запазване на санкциите срещу Русия при визитата си в Токио

Роботът Асимо порита футбол и с Меркел
184 ~ 1 мин. четене

Роботът Асимо демонстрира уменията си на футбол и тичане пред германския канцлер Ангела Меркел. Тя е на посещение в Страната на изгряващото слънце за първи път от 7 години.

Роботът учтиво се запозна се с германския канцлер и я приветства с „Добре дошла”. След това й показа как се играе футбол, колко бързо може да тича и да скача от радост. Преди няколко месеца Асимо демонстрира способностите си и пред американския президент Барак Обама.

По време на визитата си в Япония Ангела Меркел призова да се запазят санкциите срещу Русия във връзка със ситуацията в Укарйна, съобщава РИА Новости, като цитира агенция Kyodo.

Едновременно тя признала необходимостта от търсене на дипломатическо решение на конфликта.

Освен това германският канцлер се застъпила за реформа в Съвета за сигурност на ООН и отбелязала важността на усилията и сътрудничеството с Япония и Бразилия, по-конкретно в борбата с международния тероризъм.

Тази вечер ще се състои среща между Меркел и премиера на Япония Шиндзо Абе, на която, както се очаква, ще се обсъждат въпроси от партньорството в рамките на Г-7, ситуацията в Украйна, антитерористични мерки, реформата в Съвета за сигурност на ООН, взаимодействието по регионални въпроси в Източна Азия и Близкия изток.

Също ще бъдат обсъдени пътят за взаимодействие между двете страни в рамките на Г-7 по отношение на Русия във връзка със ситуацията в Украйна.

Коментари: 0