Роботи Пепър ще се трудят в магазин в Япония

В края на месец март те ще продават телефони

Роботи Пепър ще се трудят в магазин в Япония
4463 ~ 1 мин. четене

Японската технологична компания и мобилен оператор Софтбанк, създала роботите Пепър,  ги подготвя за различни бизнес приложения. Скоро тя ще ги изпробва в търговията с телефони.

В края на месец март технологичната компания ще отвори магази, обслужван само от Пепър. Пробно ще бъдат внедрени около 2 000 машини, които ще дават съвети на клиентите, ще провеждат с тях кратки разговори и ще подписват договори за осъществените покупки.

До този момент роботът, който е изграден чрез облак платформа за изкуствен интелект, е способен да имитира езика на човешкото тяло. Първият опит за обслужване на клиенти от Пепър беше направен в магазините на Nestle в Япония. Магазинът на Софтбанк ще работи временно, тъй като  е експериментален, пише TheNextWeb.

Японската фирма пусна роботите в продажба миналата година. Всеки един от тях струваше 1000 и 1600 долара и машините бяха продадени за секунда. На 22 февруари Softbank ще стартира платформа за приложения за фирмите, използващи Пепър в момента, пише Bloomberg. Системата ще предлага софтуер, който му помага да комуникира с клиенти и да проследява и разбира поведението им.

 

Подкрепи Economic.bg