„Роснефт“ се оттегля от всички проекти във Венецуела

Руската компания ще продава активи, свързани с дейности в тази страна

„Роснефт“ се оттегля от всички проекти във Венецуела
3200 ~ 1 мин. четене

Руската компания „Роснефт“ обяви прекратяването на дейности във Венецуела и продажбата на активи, свързани с дейности в тази страна.

"Днес "Роснефт "сключи споразумение с компания, която е 100% собственост на правителството на Руската федерация за продажба на акции и прекратяване на участието й във всички проекти във Венецуела, включително акции в производствените предприятия на Petromonagas, Petroperija, Boqueron, Petromiranda и Petrovictoria, в предприятия за нефтопреаботка и търговски операции “, се казва в изявление.

Нито „Роснефт“, нито правителството все още са посочили държавната компания, която е закупила активите на и не са отговорили на въпроса дали това е „Роснефтегаз“ или някаква друга структура.

„След споразумението всички активи и търговски операции на Роснефт във Венецуела и / или свързани с Венецуела ще бъдат продадени, затворени или ликвидирани“, съобщава „Роснефт“.

Според говорителя на „Роснефт“ Михаил Леонтиев, това се очакваше от компания, която иска да запази позициите си в публичния международен бизнес. "Ние защитаваме интересите на нашите акционери, вземаме решения в съответствие с задължението си към нашите акционери", каза той.


Коментари: 0