Румен Радев награди победителите в конкурса „Най-важният урок“ на PwC

11 бъдещи български преподаватели спечелиха едногодишни стипендии и стажове

Румен Радев награди победителите в конкурса „Най-важният урок“ на PwC
Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса „Най-важният урок“ на PwC България. 11 амбициозни български студенти и докторанти в педагогически специалности бяха отличени с едногодишни стипендии и перспективни стажове в училища у нас. Официалната церемония по награждаването се състоя днес в Президентството.

„Най-важният урок“ се организира от консултантската компания PwC България в подкрепа на бъдещите български учители и успешната им реализация в образователната сфера у нас. В инициативата се включиха повече от 400 студенти и докторанти по педагогика от над 20 университета у нас. Участниците кандидатстваха с есета на тема „Най-важният урок. Послание към бъдещите ми ученици“, в които споделиха какво е най-ценното, което искат да преподадат на младите поколения. Експертно жури от журналисти и образователни експерти оцени кандидатурите.

„Има огромна разлика в това да посещаваш задължително учебно заведение и да получиш задължително образование. Необходимо е да научим младите хора да си задават въпроси, да търсят информация и я осмислят критично, да имат компетенции и умения на адаптивност, провокиране и търсене на истината, за да градят модела на успешното общество. Нашите млади хора трябва да имат активна представа за света и трябва да мислим за образование извън класната стая“, коментира Президентът Румен Радев, който бе и патрон на инициативата.

„Изключително сме щастливи от големия интерес към проекта. Толкова много будни и амбициозни български педагози показаха огромното си желание да се развиват в образователната сфера у нас и да преподават истински важни уроци на младите ученици. Уроци, свързани с възпитание, ценности, личностни качества и умения. Радваме се, че може да подкрепим бъдещите ни учители“, сподели Божидар Нейчев, старши съдружник в PwC.

„Най-важният урок“ се проведе в партньорство с Министерството на образованието и науката. Зад кампанията застанаха и редица от любимите звезди на България – Магърдич Халваджиян, Михаела Филева, Васил Василев - Зуека, Ивайло Захариев, Деян Донков, Радина Кърджилова, Веси Бонева, Силвия Петкова, Ива Дойчинова. В специални видео послания те споделиха най-важните уроци, които са научили в училище и им помагат и до днес в успешните им кариери.

Конкурсът  е продължение на миналогодишната мащабна инициатива на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“, осъществена по повод 25 г. PwC в България. След проекта консултантската компания организира и благотворителния аукцион „Подай ръка“, средствата от който ще бъдат използвани за стипендии в тазгодишния проект.

Победители в конкурса „Най-важният урок“:

Анелия Фернандес - СУ „Св. Климент Охридски“, специалност Педагогика, от София

Борислав Любомиров - СУ „Св. Климент Охридски“, специалност Предучилищна и начална училищна педагогика, от Перник

Васил Лозанов - СУ „Св. Климент Охридски“, специалност Философия за средните училища, от София

Вяра Алексиева - СУ „Св. Климент Охридски“, специалност Предучилищна и начална училищна педагогика, от Бургас

Елица Гигова - ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност Методика на обучението по изобразително изкуство, от Смолян

Ивайло Тихолов - СУ „Св. Климент Охридски“, специалност История, от Разград    

Илия Димитров - ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност Българска филология, от Пловдив

Камелия Делионова - ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност Теория на възпитанието и дидактика (Предучилищна педагогика), от Монтана

Марина Викторова - СУ „Св. Климент Охридски“, специалност Специална педагогика - Ерготерапия за деца и възрастни с нарушения, от Лом

Надежда Иванова - ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност Българска филология, от Русе
Радостина Гавазка - ЮЗУ „Неофит Рилски“, специалност Начална училищна педагогика с чужд език, от Дупница
Коментари: 0