Руските туроператори отлагат пътуванията за България и през август

Все пак още има надежда, че през август може да бъде възстановен въздушния трафик между двете държави

Руските туроператори отлагат пътуванията за България и през август

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

1364 ~ 1 мин. четене

Туристическите пътувания до България, Гърция, Индия и други страни, с които Русия все още не е възстановила въздушния трафик, се отлагат със същите параметри и без допълнително заплащане за по-късна дата, съобщава Tourprom.

Списъкът на дестинациите включва също Виетнам, Мароко, Кипър, Тунис, Испания, ОАЕ, Хърватия, Шри Ланка и Черна гора.

Туроператорите предлагат на руснаците да разсрочат пътуванията със същите основни параметри и без допълнително заплащане. Броят на нощувките, градът на отпътуване, хотелът и настаняването се запазват. Офертата може да бъде използвана от пътници с пакетни турове, които е трябвало да летят с чартърни полети до 18-те дестинации. Вакациите на руснаците за страната ни се отменяха масово и през юли.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че Русия възстановява въздушния си трафик с три държави – Турция, Великобритания и Танзания. От туристическия сайт пишат, че новината за откриването на Турция предизвика прилив на интерес в тази посока сред руските туристи. Затова туроператорите побързаха да публикуват най-добрите цени за турове до Турция в най-луксозните хотели - оказа се, че този август те са значително по-ниски от преди година и дори станаха достъпни.

Работата по разширяването на посоките, за които Русия ще отвори границите си, обаче продължава. Водят се преговори с 30 държави и през август може да се очаква разширяване на списъка на тези три държави.

Подкрепи Economic.bg