Ryanair отменя 250 полета днес

Стачката ще наруши плановете на над 40 000 пътници, които пътуват от и до шест европейски страни

Ryanair отменя 250 полета днес
3743 ~ 1 мин. четене

Ryanair ще отмени повече от първоначално предвидените 150 полета на 28 септември, петък. Стачката на персонала в шест европейски държави ще доведе до отмяната на 250 полета и ще наруши плановете на над 40 000 пътници, пише Reuters.

Стачките срещу условията на труд и заплащането в авиокомпанията се провеждат от  пилоти и кабинен екипаж в Германия, Белгия, Португалия, Холандия, Испания и Италия. Недоволстващите предупредиха по-рано през септември Ryanair за 24-часовата стачка, ако няма развитие в разговорите относно заплатите и условията.

Ryanair първоначално отмени 150 полета, но превозвачът заяви в четвъртък, че очаква да бъдат отменени още 100, след като стана ясно, че германските пилоти ще се присъединят към протеста.

Анулираните полети представляват около 10% от 2400-те редовни полета на авиокомпанията в петък.

Ирландската компания заяви наскоро, че е постигнала значителен напредък през последните седмици в преговорите с всички държави. Но според представител на Международната федерация на транспортните работници (ITF) Ryanair не можете да твърди, че преговорите вървят добре, когато работници в шест държави решат да предприемат едновременни стачни действия.

Подкрепи Economic.bg