С инвестиция за $1 млрд. Google подпечата вярата си в офисите

Гигантът си купи нова сграда в Лондон

С инвестиция за $1 млрд. Google подпечата вярата си в офисите

Снимка: Twenty20

1204 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Технологичният гигант Google е инвестирал 1 млрд. долара в закупуването на сграда близо до Ковънт Гардън в центъра на Лондон, където в момента е наемател. Ходът на компанията демонстрира увереността в бъдещето на класическия офис като място за работа, съобщи компанията в петък.

Имаме привилегията да работим в Обединеното кралство от близо 20 години и нашата покупка на Central Saint Giles отразява нашия непрекъснат ангажимент към растежа и успеха на страната“, каза Рут Порат, финансов директор на компанията майка на Google Alphabet.

Google планира да преоборудва сградата, така че да я адаптира за новия хибриден модел на работа, създавайки повече пространство за хората. След ремонта ще има и открити работни пространства, така че да се осигури възможност за дейност на чист въздух.

За Google във Великобритания работят около 6400 души. След новата инвестиция компанията ще успее да създаде капацитет за около 10 000 служители в своите обекти.

Тази инвестиция в работни места от Google е голям вот на доверие в Обединеното кралство като водещ световен технологичен център“, посочи в изявление финансовият министър на страната Риши Сунак.

Google заяви миналия месец, че отлага плана си за връщане към офиса в световен мащаб на фона на нарастващите опасения относно варианта Омикрон.

Подкрепи Economic.bg