Само за ден най-богатите хора в света изгубиха близо $ 9 млрд.

Сред губещите от Bloomberg Billionaires Index има и печеливши

Само за ден най-богатите хора в света изгубиха близо $ 9 млрд.

8.7 милиарда долара – толкова са изгубили вчера петимата най-богати хора в света. Причината- голямата разпродажба на акции, която бе причинена от слабите данни за китайската индустрия и напрежението между Иран и Саудитска Арабия, съобщава Bloomberg.

Най-губещият сред Bloomberg Billionaires Index в първия ден на търговията за 2016 г. е основателят на Amazon – Джег Безос. Само в понеделник той е изгубил 3,7 млрд. долара, след като стойността на ценните книжа на най-големия онлайн търговец на дребно в света се понижи с 5,8%. Неговото състояние в момента се оценява на 56 млрд. долара.

Втори губещ - испанският милиардер Аманисио Ортега обедня с 2,5 млрд. долара вчера, след като компанията му за търговия на дребно с модни стоки Inditex SA отбеляза спад с 3,5%. Сега финансовото му състояние е на стойност 70,4 млрд. долара.

Уорън Бъфет главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, мексиканецът Карлос Слим и съоснователят на Microsoft Бил Гейтс (най-богатият човек на планетата), загубиха общо 2,5 млрд. долара вчера.

Най-големият печеливш оказва се е инвеститорът Карл Айкан, чието нетно състояние се повиши с $ 210,4 милиона до $ 20,1 милиарда. Индексът на Bloomberg, който отчита ежедневно състоянието на 400-те най-богати хора в света, загуби 82,4 млрд. долара в само в понеделник.

Коментари: 0