Само за ден Русия върна 11 000 туристи от Египет

60 тона багаж ще бъде доставен днес в Москва

Само за ден Русия върна 11 000 туристи от Египет

Само за едно денонощие от Египет са се върнали над 10 000 руски туристи, каза пред репортери руският вицепремиер Аркадий Дворкович. В следващите 24 часа се очаква те бъдат двойно повече. „През изтеклото денонощие от Египет бяха прибрани към родината около 11 000 руски туристи. Днес може би ще са дори малко повече“, коментира той, цитиран от ТАСС.

Руското министерство на извънредните ситуации е изпратило втори самолет до Египет, който да вземе багажа на туристите. Днес той е излетял за Москва с около 30 тона багаж на напусналите по-рано Египет с 12 полета от курорта Хургада, съобщават от ведомството. През изминалата нощ друг самолет достави в Москва същото количество багаж на руски туристи от Шарм ел Шейх, пише ТАСС.

Дворкович заяви, че общият брой на руските туристи, които все още са там е 78 хиляди души. Още четири самолета се очаква да излетят за Египет, за да превозят до Русия останалия там багаж.

Има засилен контрол върху пристигащите куфари на летище Внуково в Москва. Всеки багаж минава проверка при засилени мерки, съобщи Игор Педан от компанията Ю Ти Джи, обслужваща комплекса. Багажът се доставя в специално определена зона. Работи процедура за получаване на багажа от туристите в провинцията, включително чрез "Руската поща".

Руските власти са решили да спрат всички полети до Египет, за да се определят причините за катастрофата на A321 и да се вземат всички руски туристи, които са в страната.

Коментари: 0