Samsung подменя дефектните Galaxy Note 7

Компанията спря продажбата на новия смартфон, прави мащабна проверка

Samsung подменя дефектните Galaxy Note 7

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics ще подмени дефектните бройки от новия си модел Galaxy Note 7, съобщиха от компанията в официално изявление.

„За клиентите, които вече са закупили Galaxy Note7 на пазарите, в които продажбите са стартирали, ние ще подменим тяхното устройство с ново в близките седмици“, заявиха от фирмата.

Някои от бройките на актуалния смартфон на корейската компания имаха проблем с батериите, които избухваха. Samsung реагираха светкавично и спряха продажбата на Galaxy Note 7 до отстраняване на проблема.

Корейският технологичен гигант започна мащабна проверка съвместно с доставчиците си, за да открие и изтегли от пазара проблемните устройства. До момента са установени 35 случая на избухнали батерии.

От Samsung изразиха съжалението си за технологичния дефект и се ангажираха да извършат подмяната възможно най-бързо.

„Осъзнаваме неудобството, което това може да причини на пазара, но нашите действия са продиктувани от стремежа ни да продължим да предоставяме най-качествени продукти на нашите клиенти. Работим в тясно сътрудничество с нашите партньори, за да гарантираме подмяната на устройства да става по най-лесния и бърз начин“, обясниха от фирмата.

Официално продажбите на Note 7 в България още не са започнали. Компанията ще информира допълнително за ситуацията у нас.

Коментари: 0