Samsung се похвали с нова технология за супер бързо зареждане

Разработката позволява зареждане на батерията за до 12 минути

Samsung се похвали с нова технология за супер бързо зареждане

Снимка: Pixabay

Институтът за технологии на Samsung обяви във вторник, че е разработил иновация, чрез която батериите на мобилните устройства и електрическите автомобили да се зареждат по-бързо от всякога. 

Батериите, чийто капацитет се пълни за около един час време чрез сега съществуващите технологии за бързо зареждане, в бъдеще ще могат да се захранват на максимум за до 12 минути, твърдят от Samsung. 

В своята разработка те използват материала графен, за който се говори все по-усилено напоследък. Добре известно е, че той е около 100 пъти по-ефективен от медта при провеждането на електричество. Графенът също така провежда енергия до 140 пъти по-бързо от силиция, който в момента се използва в литиевите технологии за бързо зареждане. 

От компанията твърдят, че освен бързина на зареждането, тяхната разработка ще спомогне и за удължаването на живота на батериите на мобилните устройства и електромобилите, тъй като ще предоставя и по-голям капацитет, пише Business Insider. 

Засега няма яснота колко дълго ще издържат тези батерии, но при всички положения бързината на зареждане предоставя нови възможности и удобства за потребителите, които спокойно ще могат да захранват устройствата си с до 50% от необходимата енергия на няколко пъти за по пет минути. 

Всичко това звучи чудесно, въпросът е кога и по какъв начин корейската компания ще успее да внедри технологията си в масовите продукти и то на достъпна цена. Засега няма информация по тези въпроси. 

Коментари: 0