Съпруг на убита в \"Батаклан\" с писмо до терористите

Няма да ви подаря и моята омраза, пише Антоан Лейри

Съпруг на убита в \

Снимка: Facebook

4025 ~ 2 мин. четене

Антоан Лейри, съпругът на една от жените, които загинаха при терористичното нападение в зала "Батаклан" в Париж на 13-и ноември, публикува във Фейсбук открито писмо до терористите, предаде Нова ТВ. 

В него той обещава, че детето му ще живее щастливо и свободно и няма да мрази "мъртвите души", отнели живота на майка му.

35-годишната Елен Лейри освен съпруга, е била и майка на момче на години и 5 месеца. Писмото на Антоан е споделено над 180 000 пъти до момента:

„В петък вечерта откраднахте живота на един изключителен човек, любовта на моя живот, майката на моя син, но няма да получите моята ненавист.

Не знам кои сте и не искам да знам. Вие сте мъртви души. Ако този Бог, заради когото убивате без да се замисляте, ни е направил по свой образ и подобие, всеки куршум в тялото на съпругата ми е рана в неговото сърце.

Така че, не, няма да ви подаря и моята омраза. Вие искате точно това, но отговорът на омразата с гняв означава да падна в плен на същото невежество, което ви е направило това, което сте. Искате да ме е страх, да гледам на своите съграждани с недоверие, да жертвам свободата си заради сигурност. Е, загубихте.

Видях я тази сутрин. Най-накрая, след като чаках няколко дни и нощи. Тя беше също толкова красива, колкото когато тръгна към залата в петък вечер, също толкова красива, колкото когато се влюбих в нея безнадеждно преди 12 години.

Разбира се, че болката ме съсипва, признавам ви тази малка победа, но тя ще бъде кратка. Знам, че тя ще бъде до нас всеки ден и че ще се срещнем отново в рая на свободата и любовта, до който вие няма да имате достъп.

Ние сме двама, аз и моят син, но сме по-силни от всички армии по света. Нямам повече време, което да отделя за вас, трябва да го посветя на Мелвил, който току-що се събужда. Той е едва на 17 месеца. Както обикновено той ще яде, след това ще играе заедно и през целия си живот това малко момченце ще бъде заплаха за вас, защото ще бъде щастливо и свободно. Защото, не, няма да имате и неговата омраза."Подкрепи Economic.bg