Съпругата на Боян Петров във Facebook: От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив

По нейни думи не трябва да се губи надежда, но не трябва да се застрашават животът и оцеляването на участниците в акцията

Съпругата на Боян Петров във Facebook: От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив

Снимка: Facebook

9136 ~ 1 мин. четене
Вчера в много труден за мен разговор взех решение да не се изкачва върха днес. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен живота и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Това написа съпругата на алпиниста Боян Петров – Радослава Ненова в емоционален пост в социалната мрежа Facebook. 

Тя призова да се сложи край на издирването на алпиниста и спасителите да търсят под лагер 3 – районите,в които има вероятност Боян да бъде намерен. „Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, благодарна съм за всички усилия и ще ги възнаградя", продължава Ненова.

Издирванията в последните дни не дадоха резултат и най-добрият ни алпинист все още е в неизвестност. Наземните екипи стигнаха до последния трети лагер, който се намира непосредствено под върха Шиша Пангма. За днес очакванията са спасителите да копаят в снега, за да търсят следи от алпиниста. 

„Едно е сигурно-написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян!“, завършва поста си Радослава.
Подкрепи Economic.bg