Създателите на „Игра на тронове“ подписаха договор с Netflix

Дейвид Бениоф и Дан Вайс ще създават филмови и телевизионни проекти със стрийминг платформата

Създателите на „Игра на тронове“ подписаха договор с Netflix
700 ~ 1 мин. четене
Автор: Ирина Илиева

Бениоф и Вайс ще напуснат дългогодишния си „дом“ в HBO и ще създават и разработват нови проекти за стрийминг гиганта Netflix, съобщава The Hollywood reporter.

Създателите на хитовия сериал „Игра на тронове“ са провели дискусии с Disney и Amazon, но след дълги преговори са взели решение за съвместна работа с Netflix. Източници твърдят, че Бениоф и Вайс са искали сделка на стойност около 200 милиона долара, която са получили в лицето на стрийминг платформата.

"Ние сме развълнувани да приветстваме Дейвид Бениоф и Дан Вайс в Netflix. Те са творческа сила и зарадваха публиката по целия свят със своите епични разкази. Нямаме търпение да видим какво ще представи тяхното въображение на нашата аудитория", каза служителят от Netflix Тед Сарандос в изявление пред медията.

„Работихме страхотно с HBO вече повече от десетилетие и сме благодарни на всички там, че винаги ни караха да се чувстваме като у дома си. През последните няколко месеца прекарахме много часове в разговори със Синди Холанд и Питър Фридлендър, както и с Тед Сарандос и Скот Стъбър, с които имаме много общи интереси. Netflix е създал нещо изумително и безпрецедентно и за нас е чест, че ни поканиха да се присъединим към техния екип“, коментираха създателите на „Игра на тронове“.

Бениоф и Вайс имат договор с „Дисни“ да напишат  трилогия за „ Междузвездни войни “. Първите снимки за трилогията на Дисни, вече са предвидени за 16 Декември 2022 г., а останалите две са предвидени за декември 2024 г. и 2026 г. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg