Северна Корея: Бъдещето на срещата със САЩ зависи от Вашингтон

Пенс заяви, че Северна Корея може да повтори съдбата на Либия, ако Ким Чен-ун не се откаже от ядреното оръжие

Северна Корея: Бъдещето на срещата със САЩ зависи от Вашингтон

Снимка: БТА

752 ~ 1 мин. четене
Заместник-външният министър на Северна Корея Цой Сон-хи заяви, че бъдещето на срещата на върха между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп зависи от поведението на Съединените щати.

"Ако САЩ игнорират добрата воля на КНДР и продължат да извършват незаконни и възмутителни постъпки, аз ще предложа на висшето ръководство на страната да преразгледа решението за провеждане на среща между лидерите на КНДР и САЩ", посочи севернокорейският дипломат, чието изявление беше разпространено от държавната агенция КЦТА.

 "Дали САЩ ще се срещнат с нас на масата на преговорите или в решителна ядрена схватка зависи изцяло от решенията на Вашингтон и неговите действия", добави Цой Сон-хи. Тя разкритикува също американския вицепрезидент Майк Пенс за изказването му в интервю за телевизия Фокс нюз в понеделник, в което той сравни Северна Корея с Либия.

 Пенс заяви, че Северна Корея може да повтори съдбата на Либия, ако Ким Чен-ун не се откаже от ядреното оръжие и предупреди севернокорейския лидер "да не разиграва" Доналд Тръмп.
 
Цой Сон-хи окачестви това изявление като "глупаво и безсрамно" и изрази учудване, че подобни думи могат да излизат от устата на американския вицепрезидент.
/ПА/
Коментари: 0