Северна Корея склони на преговори с Южна Корея

Срещата на високо ниво ще се състои на 9 януари

Северна Корея склони на преговори с Южна Корея
Северна и Южна Корея ще преговарят на високо равнище идния вторник, 9 януари, съобщават световните медии, които се позовават на южнокорейската информационна агенция Йонхап. Източник на съобщението е Министерството на националното обединение. 

Срещата ще се състои в граничното селище Панминчжон и по време на нея ще се обсъди участието на севернокорейски спортисти в Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан другия месец. Ще бъдат повдигнати и други въпроси от взаимен интерес за подобряване на двустранните отношения.

Предложението за преговори на високо ниво е вило отправено от Юга на 2 януари. Припомняме, че на 3 януари пък комунистическата страна възстанови „горещата линия“ в демилитаризираната зона на полуострова. 

Двете Кореи предприеха тези стъпки за подобряване на обтегнатите си отношения след период на повишено напрежение заради амбициите на Севера да развива своята ядрена и ракетна програма.

Сега затворената комунистическа страна е изпратила послание, в което казва, че приема предложението на Юга за преговори във вторник. Подробности не бяха дадени.
Коментари: 0