Шефовете в Apple са натрупали огромни печалби през 2015 г.

Компанията съкращава производството на iPhone 6s iPhone и 6s Plus

Шефовете в Apple са натрупали огромни печалби през 2015 г.
200 ~ 1 мин. четене

Apple продължава да е най-ценната компания в света - и не е никак изненадващо, че ръководителите й са били щедро заплатени през миналата година, пише Bloomberg. 

Доходите на Тим Кук, като шеф на Apple са нараснали през фискалната 2015 година с 11.5% до $ 10.3 милиона. Заплатата му се увеличава с 14.4% и достига $ 2 милиона. Останалите средства са му дадени като бонуси и компенсации за постигане на задачи и цели, информират от Apple.

Главният финансов директор на компанията Лука Маестри за миналата година е изработил около $ 25,3 млн. А най-високоплатеният в края на година стана старшият вицепрезидент по въпросите за търговия на дребно и онлайн продажбите Анджела Арендс - $25,8 млн.

Apple Inc. - американска корпорация, ангажирана в разработването и продажбата на компютри, компютърна техника, софтуер за тях, телефони и други. Вчера стана ясно, че производството на iPhone 6s и iPhone 6s Plus ще бъде съкратено с 30% през първото тримесечие на тази година (януари-март).

Според изданието, американската компания планира да запази продукцията на обновените модели на нивото на своите предшественици iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Това се случва на фона на спада на продажбите в търговски обекти по целия свят, а обектите са натрупали твърде големи количества от тези смартфони. Тази информация предизвика значителен спад в цената на акциите на Apple. Цената им в сряда за първи път от няколко месеца падна под прага от $ 100.

Подкрепи Economic.bg