„Сиела Норма“ ще достави 3000 машини за евроизборите

Обществената поръчка е за 7.5 млн. лв.

„Сиела Норма“ ще достави 3000 машини за евроизборите
1072 ~ 1 мин. четене

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще наеме 3000 машини за електронно машинно гласуване и обучение на персонал за работа с устройствата за предстоящите европейски избори от „Сиела Норма“ АД. Това съобщиха от ЦИК.  

Компанията печели обществена поръчка с предмет: „Наемане на 3 000 специализирани устройства с инсталиран софтуер за електронно машинно гласуване, както и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната, обучение на персонал за работа с устройствата за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г.“. Офертата на „Сиела Норма“ отговаря на прогнозната цена в обществената поръчка – 7.5 млн. лв. за наем на 3000 машини и обучен персонал, които да работи с тях.

Отстранени от участие в процедурата са другите двама кандидати „ЛЕКС.БГ“ ЕАД и „Български машини за гласуване“ ЕООД. Първият участник е предложил висока оферта за изпълнение, която не отговаря на предварително обявените условия на поръчката.

Отстранен от участие в процедурата е и другият участник „Български машини за гласуване“ ЕООД, тъй като е представил оферта, в която Предложението за изпълнение на поръчката с оглед техническите спецификации и изискванията на възложителя не отговаря на предварително обявените условия в т. II. Техническа спецификация от документацията за участие в състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществената поръчка.

Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от публикуването.

Коментари: 0