Siemens изпревари Huawei по нови патенти в Европа

Данните са за 2018 година

Siemens изпревари Huawei по нови патенти в Европа

Снимка: Siemens

Германската индустриална група Siemens е подала най-много заявки за патенти в Европа миналата година, като изпреварва китайския телекомуникационен гигант Huawei, който остава на второ място. Новината съобщи Европейското патентно ведомство във вторник.

На следващите места са от Samsung и LG.

През 2018 г. Siemens е подала 2493 патентни заявки, съобщиха от ведомството.

Това е повече от подадените 2485 заявления от доставчика на телекомуникационно оборудване Huawei през 2017 г.

Над 25% от подадените от Siemens заявки за патенти са в сферата на Индустрия 4.0. и дигитализацията, като броят на заявките за права върху интелектуална собственост е значително по-голям в сравнение с предходната година. Компанията отчита съществен ръст и в области като изкуствения интелект и киберсигурността.

„Челното място, което Siemens заема в класацията на Европейското патентно ведомство, е доказателство, че компанията работи непрекъснато за създаването на иновации, особено в сферата на дигиталните технологии. Въпреки това нашият фокус не е само броят на патентите, но също така и качеството, както и широкото регионално разпределение на нашите права за защита на интелектуалната собственост“, коментира Бийт Вайбел, ръководител на отдела за интелектуална собственост в Siemens.

Siemens държи общо над 6500 патента. Служители на компанията са подали близо 3900 патентни заявки и 7300 доклада за оповестяване на изобретения (invention disclosure report) в световен мащаб през финансовата 2018 г. На базата на средно 220 работни дни в годината, това възлиза на около 33 изобретения на ден.

Siemens има над 43 000 служители в 44 държави, които се занимават с изследвания и нови разработки (R&D).
Коментари: 0