Валери Симеонов: България има нужда от стабилно мнозинство

Валери Симеонов: България има нужда от стабилно мнозинство
Българският народ определи да няма друга възможност за управление, освен коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти. Това каза един от съпредседателите на ОП Валери Симеонов при откриването на 44-тото Народно събрание. Според него страната има нужда от добре работещ парламент, стабилно мнозинство и принципна опозиция.

„В Турция се очертава неоосмански режим, който не крие претенциите си към България. Македония е в политическа криза. Расте напрежението между Босна и Сърбия. Терористичните атаки са ежедневие. В тази обстановка не може да си позволим да вкараме България в политическа нестабилност“, каза Валери Симеонов.

Той каза още, че приоритет на това управление ще бъде засилването на сигурността по границата чрез допълнително развитие на оградата с Турция. Сред другите приоритети на ОП са възраждането на българската икономика, въвеждането на мълчаливо съгласие при работата с администрацията, намаляване на лицензионните режими, засилен следприватизационен и следконцесионен процес, антимонополно и картелно законодателство, прекратването на дългосрочните договори на „американските централи“.

„Устойчивото нарастване на доходите е наш приоритет. Ще работим за доближаване на минималната пенсия до минималния екзистинциален минимум“, каза той, добавяйки, че ще се засили сътрудничеството с ЕС и НАТО, „с оглед на засилващото влияние на някои държави в Черноморския регион“.
Коментари: 0