Синдикатите на Opel и PSA вече обсъждат сливането

Има вариант да се продаде само лиценз за продажба на някои по-малки пазари

Синдикатите на Opel и PSA вече обсъждат сливането
588 ~ 1 мин. четене
Европейският синдикат на Opel е готов да обсъжда с френските си колеги в PSA Group евентуалното сливане на двете компании. Засега няма официална информация за подобна сделка, но информация за предстоящото сливане изтича от различни източници.

Преди десетина дни Reuters съобщи, позовавайки се на свои източници, че General Motors и PSA вече водят разговори за продажбата на Opel и сливането му с френския производител. Това пък би създало втория по големина автомобилостроител в Европа след VW.

В петък синдикатът към Opel и самата компания излязоха със съвместно изявление, с което призоваха GM да "изпълни всички споразумения и ангажименти, необходими за успеха на заводите и бъдещото дружество".

В петък следобяд не немското издание Spiegel написа, базирайки се на свои източници, че GM се е съгласил да продаде само лиценз за продажби, но само на някои пазари. Забрана ще има в Северна Америка, Германия, Русия и Китай. Там американската компания ще продава от свое име. PSA и Opel не коментират и тази информация.
Подкрепи Economic.bg