Скандалната книга за Тръмп става сериал

Авторът ѝ Майкъл Улф ще е изпълнителният продуцент

Скандалната книга за Тръмп става сериал

Снимка: БТА

Книгата „Огън и гняв: В Белия дом на Тръмп“, авторът на която заяви, че очаква да доведе до свалянето на американския президент, ще бъде екранизирана като сериал, пише The Economic Times. Правата за творбата на Майкъл Улф, която описва любопитни подробности как работи администрацията във Вашингтон под управлението на новия държавен глава, са купени от Endeavor Content. Улф ще бъде изпълнителен продуцент на сериала.

По-рано Тръмп обяви книгата за „фалшива”, а заради описаните в нея събития му се наложи да се самоопредели за „психически много стабилен гений”. Същевременно говорителят на Белия дом Сара Сандърс определи „Огън и гняв: В Белия дом на Тръмп” като „пълна фантазия”, а адвокатът на държавния глава се опита да спре излизането на творбата на пазара.

Книгата е писана въз основа на интервюта с различни хора, които в даден момент са били близки до работата на Тръмп. Сред тях е и бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън. Тръмп прие оставката му ден, след като Банън изрази позиция, която се различава значително с тази на Тръмп и която накара САЩ да изглеждат уплашени пред лицето на Китай и икономиката ѝ. Бившият главен стратег миналата година коментира, че Китай и САЩ са в икономическа война, а до 25 или 30 години една от двете страни ще бъде хегемон.

Коментари: 0