Слави Бинев се оттегли от комисията по култура и медии

Депутатът хвърли оставка като председател след протести от редица гилдии

Слави Бинев се оттегли от комисията по култура и медии
Слави Бинев подаде оставка като председател на Парламентарната комисия по култура и медии. За решението съобщи съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, предава Kmeta.bg.  

Оставката на Бинев идва след няколко дни на протести в арт гилдиите. Срещу назначението му се обявиха редица творци, начело с директора на Народния театър Александър Морфов, който хвърли оставка. Цялата трупа го подкрепи, като обяви, че също е в готовност да напусне.

„Проблемът се инспирира от Народното събрание. Бинев преди 12 дни беше избран за председател на комисията по култура и медии. Станахме свидетели на действия, които бяха насочени срещу този избор. Води се една изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на Бинев, без това да е подкрепено от каквито и да е аргументи", отсече Симеонов. 

"Хората, които протестират отказаха среща, както с него, така и с парламентарната група на Патриотичния фронт. Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава. Беше поставен въпросът на разискване за избора му като председател. На заседанието Бинев изложи своето мнение по въпроса. Той е изключително омерзен. Приема това като грозна атака срещу неговата личност”, заяви Валери Симеонов.
Коментари: 0