След три неуспешни опита да съберат кворум депутатите се разпуснаха

Въпреки че управляващите могат да си осигурят сами кворум, Данаил Кирилов призова за санкции на БСП и ДПС

След три неуспешни опита да съберат кворум депутатите се разпуснаха
Народното събрание направи три опита да събере кворум за днешното си заседание, но тъй като не успя депутатите се разпуснаха. При необходими 121 народни представители в залата се събраха 115. Причината е както отказът на БСП и ДПС да се регистрират, така и отсъствието на народни представители от управляващата коалиция.

В сряда от Столетницата обявиха, че депутатите им няма да се регистрират в парламента, докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка. Тъй като реално БСП и ДПС нямат достатъчно депутати, с оттеглянето на които да спънат работата на парламента, тогава те успяха да забавят старта на работата на парламента с около час. Днес обаче, тъй като явно и депутати от управляващото мнозинство не са отишли на работа, парламентът се разпусна.

Председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов коментира, че на БСП и ДПС трябва да им се наложат санкции заради това, че отказват да се регистрират. Той обаче добави, че Народното събрание не е заложник на опозицията, тъй като управляващите са доказали, че могат да се организират и да осигурят кворум. Кирилов каза също, че ГЕРБ се готвят за „оптимална организация“ и кворум на следващото заседание. „Няма да има хора, които да боледуват, няма да има хора, които да са командировани“, заяви той.
Коментари: 0