Служителите на ТЕЦ „Варна“ ще почиват в Боянските сараи

Ахмед Доган е купил 70% от топлоцентралата срещу 1.4 млн. лв., обяви Данаил Папазов

Служителите на ТЕЦ „Варна“ ще почиват в Боянските сараи
Всички 254 служители на ТЕЦ „Варна“, 70% от който вече е собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, ще могат да почиват в Боянските сараи. Това заяви пред bTV изпълнителният директор на топлоцентралата Данаил Папазов, коментирайки сделката за придобиване на дружеството „Делта епсилон", което е собственик на сараите в Бояна, ползвани от почетния лидер на ДПС за лична резиденция.

Припомняме, че Данаил Папазов беше министър на транспорта в правителството "Орешарски" от квотата на ДПС.

„Купихме фирма „Делта епсилон“ преди 5-6 месеца. Оставете ни да знаем ние за какво ни е необходима. Имаме работници, почивни бази ни трябват на нас. Така че това са неща, свързани с оперативната експлоатация на ТЕЦ-а. Работниците ни могат да почиват в Боянските сараи, точно така както имаме почивна база в Шкорпиловци и там почиват. Това са социални политики“, коментира Папазов.

Той също така обяви цената, която Ахмед Доган е платил, за да стане собственик на 70% от „ТЕЦ „Варна“ – 1.4 млн. лв. По думите му международни и български одитори са определили стойността.

Папазов купи „ТЕЦ-а от ЧЕЗ за 48.5 млн. евро (94 млн. лв.). Той обясни, че парите са от банков кредит, който в момента се изплаща както от неговите деца, кото са собственици на 30% от ТЕЦ „Варна“, така и от Ахмед Доган.

„Преговарях с доста хора, които имаха интерес за решаването на въпросите на ТЕЦ „Варна”. Година след това стигнахме до Ахмед Доган. Той беше единственият човек, който не искаше да участват нито офшорки, нито други съмнителни компании. Той застана с името си”, каза още изпълнителният директор на ТЕЦ-а.

 „През цялото време сме работили само с български банки. Всичко е платено по банков път. Ние сме фирма за пример в България”, каза още Папазов.
Коментари: 0