Собствениците на Airbnb ще трябва да обособят 24-часов „прозорец“ между гостите

Целта е да се извършва цялостна дезинфекция на помещенията заради заразата

Собствениците на Airbnb ще трябва да обособят 24-часов „прозорец“ между гостите

Снимка: pixabay

Платформата за краткосрочно отдаване под наем Airbnb въвежда нови изисквания за своите наемодатели заради пандемията от коронавирус. Всички над 7 млн. собственици на имоти, които се отдават под наем чрез платформата по цял свят, ще трябва да започнат да спазват нови правила за почистване с цел превенция от заразата, съобщава CNN Business.

Едно от новите изисквания е всеки собственик на такъв тип имот да оставя 24-часов „прозорец“ между две резервации, за да може помоещението достатъчно добре да се дезинфекцира и проветри. Новото изискване се основава на препоръка от Центровете за борба със заболяванията, които казват, че е „възможно заразата да остане във въздуха в продължение на няколко часа“.

Освен това Airbnb обяви за първи път в историята на платформата, че е създаден  „стандартизиран протокол за почистване“ за всички свои домакини. В него ясно са описани препоръки как да се почистват помещенията и какви дезинфектанти да се използват. Този протокол не е задължителен за наемодателите, но Airbnb заяви, че препоръчва на собствениците на тези имоти все пак да следват част от препоръките, за да може престоят на бъдещите туристи да е достатъчно безопасен. От компанията съобщават, че съвсем скоро информацията за това кои наемодатели почистват апартаментите си по „стандарт“ ще бъде вписвано и в самите обяви и всеки турист ще може да види това.

Резервациите както в хотелите, така и в Airbnb се сринаха по цял свят от началото на кризата. Ето защо по-рано този месец компанията обяви, че взема заем в размер на 1 млрд. долара с цел спасяване на бизнеса си. Освен това правилата за анулиране на резервации бяха облекчени и се създаде фонд от 250 млн. долара, с които да се намалят загубите на наемодателите по цял свят. Много от домакините обаче заявиха, че отделените средства не са достатъчни за покриване на финансовите поражения, предизвикани от кризата.

Коментари: 0