„Софийска вода“ ще инвестира 14 млн. лв. в канализация до края на годината

Едни от най-важните проекти са тези в кварталите „Симеоново“ и „Орландовци“

„Софийска вода“ ще инвестира 14 млн. лв. в канализация до края на годината
708 ~ 1 мин. четене
„Софийска вода“  ще вложи близо 14 млн. лева за отвеждането на отпадъчните води и за изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа при изпълнението на инвестиционната си програма. Това са близо 2 млн. лева повече от средствата за тази цел през 2017 г., и с 4 млн. лева повече от тези, дадени през 2016 г.   

„Поддържането на канализационната мрежа е много важен аспект от дейността на „Софийска вода“, макар за хората това да остава невидимо, защото се случва под повърхността на земята. През 2018 г. ще инвестираме близо 14 млн. лева, ще изградим нова канализация и ще продължим да поддържаме канализационната система в много добро състояние“, каза Васил Тренев, изпълнителен директор на „Софийска вода“.  

Предвиденото е за изграждане на нова канализация, както и за рехабилитация на вече съществуващата.  Част от канализационната мрежа в столицата е строена в края на 19 век. „Софийска вода“ поддържа близо 1700 км канализационна мрежа и още 4000 км водопроводна.   

Едни от най-важните инфраструктурни проекти през тази година са изграждането на канализация в кв. „Симеоново“, в кв. „Орландовци“ и започналата реконструкция на канал по ул. "Граф Игнатиев“ и на пл. “П. Славейков“. Предвиждат се и подобрения на метан-танковете и ко-генераторите на СПСОВ Кубратово на стойност над 4 млн. лева. Много средства са предвидени и за реконструкция на канализация и водопровод в „Красно село“, в „Бенковски“, както и в други квартали на София. 

Изграждането на канализационната мрежа“ става с активното сътрудничество на Столична община. Съгласно допълнителното споразумение с нея са договорени  допълнителните инвестиции от над 4 400 000 лева.
Подкрепи Economic.bg