София осъмна с 40 см сняг

В сряда се очакват температури до -20 градуса

София осъмна с 40 см сняг

Снимка: Стоян Йотов

280 ~ 1 мин. четене

Екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София от снега, Столичният инспекторат и звеното за аварийно спасителни дейности работиха през изминалата нощ във всички райони на София, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Работата се извършваше при непрекъснат снеговалеж. По данни на БАН снежната покривка в града е близо 40 см.

Основната задача на екипите бе да осигурят проходимостта в столицата. Приоритетно се почистваха пътните платна, по които се движи градският транспорт, квартални улици, на които има разположени болници, поликлиники, детски градини и училища, мостове, опасни и стръмни места.

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова през днешния ден ще продължи почистването на квартални улици в столицата. Започна почистването на спирки и подходи към подлези. Аварийно спасителното звеното премахва ледени късове от подлези.

Градският транспорт се движи по всички направления при зимни условия.
На територията на Столичната община няма останали селища без електрозахранване и топлоподаване.

Макар и по-слабо, валежите от сняг продължават и тази сутрин. Температурите днес са от -10 до -6 градуса, а максималните са между -5 и -1. Прогнозите сочат, че през седмицата ще става все по-студено. В сряда сутринта се очакват температури до -20 градуса.   

Подкрепи Economic.bg