Софиянски: Стъпките на властта в Слънчев бряг няма да задържат младите у нас

Според бившия кмет на София проблемите в управлението се дължат на факта, че премиерът не може да подреди ясен и структуриран Министерски съвет

Софиянски: Стъпките на властта в Слънчев бряг няма да задържат младите у нас

Стъпките на властта и по-конкретно на вицепрезидента Валери Симеонов няма да доведат до задържане на младите хора в България. Това мнение изрази бившият кмет на София Стефан Софиянски в ефира на сутрешния блок на bTV.

На въпрос дали според него действията на Симеонов, които доведоха и до преждевременното отменяне на най-големия фестивал за електронна музика в България Solar Summer, са гаф или налагане на закона, Софиянски заяви, че не знае какъв закон се налага по този начин.

„Има един безспорен хаос в управлението, липса на ясни отговорности и липса на ясни пълномощия. И от там идват всички тези проблеми”, каза бившият кмет и поясни: „Неясна е структурата на Министерски съвет, не е ясно кой за какво отговаря и оттам има едно преплитане на функции”.

Според Софиянски в страната има двама вицепремиери – Томислав Дончев и Валери Симеонов, чиито пълномощия не са ясни. „Като принцип, като структура на управление, ние имаме заложен грешен Министерски съвет и оттам идва целият този хаос, който не се проявява само в Слънчев бряг. Ако се върнем по-назад, можем да се сетим, че щяхме да махаме надбавките за трудовия стаж, после спряхме да ги махаме, пускаме заповед за Калиакра, после я отменяме”, коментира той.

Според бившия кмет гореизброените проблеми, както и скандалът с НДК, се дължат на факта, че премиерът Бойко Борисов не може да подреди един ясен, структуриран Министерски съвет, в който пълномощията да са ясни.

Коментари: 0