Соломон Паси с атрактивни маратонки и иновативни идеи за туризма

Той прикова погледите не само с интересен външен вид, но и с добри идеи за бъдещето и развитието на туристическия сектор

Соломон Паси с атрактивни маратонки и иновативни идеи за туризма
Автор: Вероника Тонева
Д-р Соломон Паси взе участие в днешната среща от високо равнище „Туризъм и икономически растеж“ в Националния дворец на културата, част от събитията към Председателството. 

Той успя да прикове погледите още с влизането си в залата за пресконференции, а обективите на фотографите не пропуснаха атрактивните му цветни маратонки и вратовръзка в един тон. 
Освен с интересен външен вид, напомнящ много на футуристичния избор на чорапи на канадския премиер Джъстин Трюдо, бившият министър на външните работи акцентира върху няколко ключови въпроса, които той си задава "като обикновен средностатистически турист". Паси изложи иновативни идеи, с които може да се подпомогне развитието на туристическия сектор в една дигитална и бързоразвиваща се Европа.


„Когато вляза в хотел, първият въпрос, който си задавам е, с кое копче мога да набера рецепция. Нашата неправителствена организация "Атлантическа дигитална мрежа" предложи да има унифициран номер на рецепция – 9, с който могат да бъдат предотвратени много възможни инциденти“, започна Паси. Според него подобна мярка би създала комфорт и сигурност за туристите от всички страни.
Второто предложение на Паси бе за създаване на свободен достъп до wifi мрежа и специализирано финансиране за осигуряване на безплатен интернет в повече европейски градове.
„Задавам си въпроса и какво да посетя“, продължи Соломон Паси. 

Той представи идея за експорт на българското ноу-хау с книжката за 100-те национални обекта – за създаване на такава, но с туристически обекти от ЮНЕСКО. „Това би бил един много сериозен стимул за световния туризъм“, обясни Паси. 
Освен книжката с туристическите обекти, той предложи и Европейския съюз да окуражи частни предприемачи да финансират дронове над обектите на ЮНЕСКО, които нямаме възможност да посетим. Те могат да предават в реално време какво се случва на мястото и отделно ще бъдат гаранция за сигурност за деца без придружители.


Последното предложение на Паси бе относно разработване на глобално приложение за сигурността, което да помогне и в последствие да замени телефон 112. То ще осигури бърза и надеждна връзка и информация в реално време. 
Коментари: 0