Spark вече предлага споделени BMW i3 в София

До края на седмицата компанията ще включи в автопарка си 15 електрически модела от премиум класа

Spark вече предлага споделени BMW i3 в София
Автор: Вероника Тонева
Компанията за споделено пътуване Spark добавя два премиум клас автомобили към своето портфолио. В края на седмицата потребителите на услугата в София ще могат да се възползват от новите 15 електрически автомобила BMW i3, закупени от „Ауто Бавария“, и 13 Hyundai Ioniq, съобщиха от компанията за Economic.bg.

С това увеличение на автопарка общият брой електромобили на Spark вече са над 200, като различните модели, които могат да се използват за споделено пътуване в София, са вече 8.

„С добавянето на премиум сегмент в Spark уверено можем да кажем, че в нашата услуга има електромобили, които покриват всички нужди на потребителите ни. Предлагаме бърз, лесен и изгоден достъп до голям диапазон от различни модели изцяло електрически автомобили – малък градски електромобил, пълноразмерни хечбеци, кросоувър, товарни и пътнически бусове, а вече и премиум електромобили от висок клас“,  коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Spark Bulgaria.

Плановете на компанията са до края на годината да увеличи броя на електромобилите в услугата до над 300. През 2020 г. ще продължи разширяването на зоните за заем и освобождаване на колите, както и увеличаването на автопарка, като ще бъдат добавяни нови електромобили от различни класове.
Цената за премиум клас автомобилите ще е по-висока, съобщиха от компанията.

Spark е услуга, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, като таксуването може да е на минути или на ден. След инсталиране на мобилното приложение Spark–your electric drive на телефона, потребителите регистрират шофьорска книжка и след потвърждение на данните могат да наемат всеки един от електромобилите. След ползване на услугата, колата може да бъде оставена в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените в приложението зони извън центъра на София, които включват голяма част от южните и източни квартали на София, като предстои поетапно разширяване към останалите части на града.

Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва. Съвсем скоро предстои и разширяване на дейността на SPARK и в Букурещ, Румъния.
Коментари: 0