Споразумение между ЕС и Великобритания няма

Преговорите между двете страни продължават

Споразумение между ЕС и Великобритания няма

Ръководителят на Европейския съвет, Доналд Туск, ще продължи преговорите с британския премиер Дейвид Камерън днес, за да се постигне споразумение за реформа на системата на отношенията между Лондон и Брюксел.

Първият кръг от преговорите, който се проведе в неделя, не е доведе до сключване на всеобхватно споразумение, въпреки че страните са постигнали напредък по някои въпроси, съобщава The Wall Street Journal.

Туск планира да изпрати писмо до столицата на ЕС с неговите предложения за реформа на отношенията с Великобритания.

Лондон е представил поредица от искания към ЕС - да няма дискриминация към страните нечленуващи в еврозоната, да се засили конкурентността, да се възстанови суверенитетът на отделните страни и да се ограничи имиграцията в Европа. Великобритания иска да има право да не плаща обезщетения за имигранти от ЕС по време на първите четири години след тяхното пристигане. Ве

До края на 2017 г. в Обединеното кралство ще се проведе референдум за членство на страната в ЕС, но това може да се осъществи още през тази година. Проучванията на общественото мнение показват, че 42% от британците ще гласуват за излизане, а само 38 на сто за оставане в Евросъюза.

Коментари: 0